När No Limit: Artscape Edition arrangeras i september kommer festivalen för första gången att helt fokusera på den svenska gatukonstscenen. Under No Limits fjärde upplaga är samtliga deltagande konstnärer svenska förmågor.

Street art-organisationen Artscape, som agerar konstnärliga ledare för årets festival, har sedan 2014 producerat och kurerat över 100 offentliga konstverk i 26 svenska kommuner. Därigenom har Artscape en god inblick i den svenska gatukonstscenen, vilket de nu tagit med sig in i No Limit för att för första gången genomföra en festival helt med fokus på svenska konstnärer.

– No Limit har tidigare år haft ett stort fokus på internationella konstnärer och bjudit in konstformens klarast lysande stjärnor. Även om Artscape också gillar att visa upp konstnärer från jordens alla hörn, så vill vi bryta med traditionen i Borås och fokusera på inhemska förmågor i årets projekt, berättar Tor Hedendahl på Artscape, som tillsammans med Daniel Wakeham agerar konstnärliga ledare för årets festival.

– Sveriges gatukonstscen blomstrar just nu och det finns massa spännande konstnärer som etablerat sig på den allra högsta nivån senaste åren. Vi har valt ut en grupp med många olika stilar och uttryck – det kommer att bli fantastiskt att se deras kreativitet dekorera Norrby! säger Wakeham.

De deltagande konstnärerna presenteras under vecka 33.