tristan_finished

Han föddes i Los Angeles 1978. Tristan Eaton började utföra gatukonst som tonåring och målade allt från väggar till skyltar i det urbana landskapet var han än bodde, som t ex i London, Detroit och Brooklyn. Efter att ha vuxit upp med en kultur bestående av serietidningar, graffiti och skateboard, designade Tristan som artonåring sin första leksak för Fisher Price och började arbeta som konstnär på heltid. Han har sedan dess blivit en drivande kraft i ”Art Toys” värld och designat Dunny och Munny figurerna för Kidrobot.

Kort efter att ha studerat på the School of Visual Arts i New York grundade Tristan Thunderdog Studios där han var VD och kreativ chef i 10 år. Thunderdog Studios konsulteras regelbundet av kunder som t ex Nike, Disney och Barack Obama för att designa projekt som når över hela världen i alla medier.

År 2012 flyttade Tristan tillbaka till sin barndoms hemstad Los Angeles för att utöva sin konst och sina muralmålningsprojekt på heltid.

Tristans konst kan ses på gallerier över hela världen och i den permanenta samlingen på New York Museum of Modern Art (MOMA).

Mer information om Tristan Eaton: Facebook – Webb – Instagram – Twitter