Telmo Pieper och Miel Krutzmann har utvecklat sin kreativa förmåga sedan ungdomen. De träffades på konstakademin 2006. Miel målade väggar i flera år med sprayfärg, och visade Telmo möjligheterna med graffiti och gatukonst. Sedan dess de arbetat tight tillsammans, eftersom de båda tycker om att arbeta med ett realistiskt manér.

I oktober 2012 beslöt sig duon för att ta sina färdigheter och ambitioner till nästa nivå och skapade det kreativa företaget TelmoMiel.

Konsten de gör har historier att berätta, men inte alla historier är avsedda. Tolkning är en pågående studie i såväl process som slutresultat. Deras senare arbete innehåller en lekfull abstraktion av verkligheten och de försöker ge betraktaren ett annat perspektiv på de ämnen som återfinns i verken. Deras bildspråk har utvecklats till en skapelser i flera skikt som interagerar med varandra för att bilda en helhet, precis som medvetandet hos de båda konstnärerna.

Resultatet är oftast mycket surrealistiska, med ett skarpt öga för teknikalitet av realism. De arbetar på tillsammans på väggen med med olika bitar ändå har de möjlighet att byta plats när de önskar eller det behövs. Studioarbete innehåller individuella och samarbetsbitar, men alla bär namnet TelmoMiel.

Deras studio & butik kan hittas i Rotterdam, som heter “Sober, konceptbutiken.