Lonac är en kroatisk konstnär som fick sitt erkännande genom sin mästerliga teknik med sprayfärg och sina fotorealistiska muralmålningar. Som en skolad konstnär är han starkt influerad av klassisk konst, vilket man kan se i hans konstverk. Från att skapa en fotoskiss och preparera väggen till att addera de finaste sista detaljerna, formar han varje liten del med absolut hängivenhet och entusiasm.

Hans väggmålningar är nästan uteslutande gjorda med sprayfärg. Han är noggrann i utförandet och mycket harmonisk i sin komposition. Hans konst är ofta baserad på personliga minnen eller observationer men han påverkas också av skatekulturen, serier, graffiti, filmer, musik samt sociala frågor. Tillsammans med dominerande realistiska bilder innehåller hans verk ofta surrealistiska, ofta återkommande element.

Lonac försöker ständigt förbättra sin redan imponerande teknik och fortsätter att pusha sig sjäv till större utmaningar när det gäller bilder och nya och ovanliga koncept. Trots att han är känd i sin region och internationellt, tycker Lonac fortfarande om att arbeta med sina egna oberoende och ofta olagliga projekt som håller kvar andan av den sanna gatukonsten vid liv. Han bor och arbetar i Zagreb där de flesta av hans verk finns men man finner även hans konst i bl a Storbrittanien, Italien, Bosnien Herzegovina, Schweiz, Kina och USA.

Mer information om Lonac
facebook.com/LONACart
lonac.blogspot.se
instagram.com/lonacpot