No Limit: Artscape Edition 2020

februari 7, 2020By No Limit Boråspressmeddelande

Street art-festivalen No Limit i Borås går in i ett nytt skede. Den 17-20 september 2020 arrangeras festivalen för fjärde gången, men nu tillsammans med organisationen Artscape och under namnet No Limit: Artscape Edition.

No Limit: Artscape Edition blir ett samarbetsprojekt mellan Borås TME och Artscape. Båda har arrangerat storskaliga street art-festivaler sedan 2014 och gjort avtryck på den globala urbankonstscenen. I samarbetsorganisationen samlas unika kunskaper och erfarenheter, såväl kring det konstnärliga urvalet som med det mer praktiska genomförandet.

– Vi vilar på samma grund som vi gjort under de tre tidigare festivalerna. Vi vill erbjuda boråsare och besökare en extraordinär konstupplevelse, som är tillgänglig för alla dygnet runt, året om mitt i stadsrummet. Borås TME och Artscape har liknande erfarenheter, men också olika infallsvinklar, styrkor och kompetenser vilket jag tror gör att vi kompletterar varandra på ett väldigt bra sätt. Tillsammans har vi en unik erfarenhet och möjlighet att utveckla No Limit: Artscape Edition och locka ännu fler att ta del av konsten och upplevelsen av att se verken växa fram, säger Anders Kihl, Borås TME.

– Artscape ser det här projektet som en inspirerande chans att få arbeta på ett nytt sätt och med nya verktyg. Borås TME har gjort ett fantastiskt jobb med att skapa uppmärksamhet åt konstformen och vi vill få den bollen att rulla vidare. Vi tror att vi kan styra No Limit i en spännande riktning och utforska nya sätt för boråsarna att uppleva gatukonst. Artscape bryter normalt ny mark med våra projekt och att arbeta i ett område där konstformen redan är väl etablerad öppnar upp för större möjligheter att ta ut svängarna. Väldigt inspirerande! Tor Hedendahl och Daniel Wakeham, Artscape

No Limit: Artscape Edition genomförs I Borås, den 17-20 september 2020. Tillsammans använder vi både nolimitboras.com och artscape.se samt tillhörande sociala medie-kanaler för kommunikation.

Mer information:
– Anders Kihl, Borås TME, 0734-32 75 00
– Tor Hedendahl, Artscape, 0736-19 73 67
– Daniel Wakeham, Artscape, 0736-83 99 22

Mer No Limit hos Google Arts & Culture

februari 9, 2018By No Limit Boråspressmeddelande

Efter den första festivalen 2014 blev vi kontaktade av representanter för Google Cultural Institute*, med en önskan om att ha med No Limit i en specifik release kring Street Art. Den 17 mars 2015 släpptes verken från festivalen 2014 som en onlineutställning hos Google och nu är det dags igen.

Den 9 februari släpps utställningar för både festivalen 2017 och 2015 och nu finns så gott som samtliga verk som skapats under de tre festivalerna i onlineutställningar som hela världen kan beskåda.

– Den första releasen gav ett enormt genomslag. Vi hade närmare 5.000 unika besökare på webbplatsen för No Limit det första dygnet när utställningen släpptes hos Google. Sedan den första utställningen har det tyvärr varit tyst från Google och det är inte riktigt så att man bjuder in sig själv till medverkan hos ett av världens största företag. För ett tag sedan kom dock en ny förfrågan om vi var intresserade av att utöka med nytt innehåll. Det var vi så klart och nu är det på plats, säger Anders Kihl, digital marknadsförare Borås TME.

– No Limit har fått en extremt stor spridning och att ställa en kanal mot en annan vore nästan förmätet på något sätt. Men, det är klart att när medier som t ex Google och Huffington Post vid ett flertal tillfällen lyfter fram No Limit, betyder det lite extra. Vi vill så klart att människor ska uppleva konsten, här på plats i Borås, men det ligger också i den offentliga konstens natur att den ska vara tillgänglig. Jag tror att festivalens medverkan hos Google både kan inspirera och locka besökare till Borås, för att uppleva målningarna fullt ut, berättar Stina Hallhagen, projektledare Borås TME.

Totalt finns nu tre utställningar från samtliga års festivaler hos Google. 84 utställningsobjekt i form av fotografier och rörligt material kompletteras med beskrivande texter och exakta kartpositioner för respektive verk.

*Google Cultural Institute startade på initiativ av Google 2011. Plattformen, Google Arts & Culture (tidigare Google Art Project), syftar till att tillgängliggöra viktigt kulturellt material till så många som möjligt och att digitalt bevara det i utbildningssyfte och för att inspirera kommande generationer. Man samlar högupplösta bilder från museer, utställningar och andra konstprojekt samt presenterar 3D visualiseringar av världsarv m m, stora delar i samarbete med världskända kulturinstitutioner och museer.

No Limit är en street art festival som bjuder in konstnärer från hela världen att delta i förvandlingen av det offentliga rummet och skapa ett gigantiskt utomhusgalleri. Festivalen innehåller alla typer av gatukonst, från muralmålningar till skulpturer och installationer. No Limit såg dagens ljus första gången i september 2014 och festivaler genomfördes även 2015 och 2017. Festivalen arrangeras av Borås TME i samarbete med Kulturförvaltningen, Borås Stad. No Limit erhöll 2015 Borås Stads Stadsbyggnadspris i kategorin ”mark, landskap och stadsmiljö”. 2017 miljödiplomerades festivalen och erhöll utmärkelsen ”Remarkable Festival” från den Europeiska festivalorganisationen EFFE samt TripAdvisor COE (Certificate of Excellence) för regelbundet utmärkta omdömen från besökare.

Mer information om No Limit:
– Stina Hallhagen, projektledare, 0734-32 75 05
Anders Kihl, digital marknadsförare, 0734-32 75 00

De guidade turerna fortsätter hela hösten

september 12, 2017By No Limit BoråsUncategorized

 

De guidade turerna fortsätter bland verken som växte fram under No Limit Street Art 2017. Vi erbjuder guidningar varje helg till slutet av oktober.

Lördagar kl 15 och söndagar kl 11. Båda turerna utgår från Textile Fashion Center. Läs mer och köp din biljett på ticketmaster.se.

Huvudpartners

No logo found

Partners

No logo found

Medverkande

No logo found

AnonyMouse öppnar “Dunken” i Borås

september 8, 2017By No Limit BoråsUncategorized

I morse öppnade AnonyMouse en raps- och olivstation i centrala Borås. Från festivalens håll är vi glada att mössen har anammat vår miljödiplomering och investerat i förnyelsebara energikällor.

Med ett solklart motto “Expect cheese” har AnonyMouse miniatyr installationer fått gigantisk uppmärksamhet världen över.

AnonyMouse
instagram.com/anonymouse_mmx

Mer information om No Limit:
– Stina Hallhagen, projektledare, 0734-32 75 05
– Shai Dahan, kurator, 072-174 85 85

AnonyMouse – hemlig 11:e konstnär för No Limit Street Art Borås

september 7, 2017By No Limit Boråspressmeddelande

Under natten öppnade två butiker under stor hemlighet i Borås. Pärlans Tyger och Sorkhs skattkammare är nu en del av den dagliga handeln i Borås. Det är ett verk av konstnären/konstnärerna AnonyMouse och en del av street art festivalen No Limit.

Med ett solklart motto “Expect cheese” har AnonyMouse miniatyr installationer fått gigantisk uppmärksamhet världen över.

AnonyMouse
instagram.com/anonymouse_mmx

Mer information om No Limit:
– Stina Hallhagen, projektledare, 0734-32 75 05
– Shai Dahan, curator, 072-174 85 85

Den klassiska obelisken fick ny skrud under No Limit

september 6, 2017By No Limit BoråsUncategorized

Under morgontimmarna fick den klassiska obelisken i korsningen Yxhammarsgatan/Allégatan en ny skrud. Det är Maria Hallin som skapat gerillaslöjdsverket, genom stickning och virkning som nu täcker obelisken.

– Det var en helt wild och crazy idé. Jag ville på något sätt lyfta fram obelisken eftersom ingen verkar veta var den finns. Vad jag förstått fick den sin nuvarande placering för att den skulle sticka ut bland de låga bebyggelsen i området, något som inte riktigt överensstämmer med verkligheten idag. Jag älskar färg och form och det här kändes som ett lagom galet projekt, säger Maria.

Det största Maria har gett sig på tidigare var när hon klädde en björk med textil på Textile Fashion Center. Nu har utmaningen varit knepigare.

– Eftersom obelisken har så många år på nacken finns inga uppgifter om mått kvar någonstans så jag har fått fråga mig fram, försökt mäta och uppskatta. Jag hoppas att lite färgprakt ska ge det här ”stackars” monumentet lite extra uppmärksamhet för en tid framöver, avslutar Maria.

Den har funnits i Borås sedan mitten på 1800-talet, obelisken eller tandpetaren som den kommit att heta i folkmun. Obelisken är ett minnesmärke över Carl XIV Johans besök i Borås 1821, men först 38 år senare kom monumentet på plats och då ursprungligen på Stora torget. 1940 fick obelisken flytta på sig, till förmån för Nils Sjögrens verk Sjuhäradsbrunnen eller torgbrunnen som blivit det mer gängse namnet, som installerades på torget 1941. Sedan dess står obelisken vid sin nuvarande placering i korsningen Yxhammarsgatan/Allégatan.

Stort intresse för de guidade turerna under No Limit

september 5, 2017By No Limit BoråsUncategorized

Trots att några av våra konstnärer ännu inte anlänt Borås, är intresset för de guidade turerna överväldigande. Nästan 500 förköpta biljetter och det ökar för varje dag.Våra guidningar, bland verken från tidigare år började i söndags. Ju längre årets konstnärer kommer i sin process mixar vi och fr o m idag kan du gå med på renodlade guidningar bland årets verk för att se konstverken växa fram och kanske till och med träffa några av konstnärerna personligen.

Guidningarna erbjuds med en rad olika sträckor, tider och inriktningar som after work, marathon, intervalllöpning, barnguidningar och på olika språk.

Förköp dina biljetter idag för att säkra den dag och tid du önskar. Alla biljetter finns till försäljning på ticketmaster.se och givetvis också på Borås Tourist Center och Textile Fashion Center.