Hela listan – här är konstnärerna för No Limit: Artscape Edition 2020

augusti 14, 2020By No Limit Boråspressmeddelande

När No Limit: Artscape Edition arrangeras 17–20 september kommer festivalen för första gången helt fokusera på den svenska street art-scenen. Nu är det klart vilka 12 konstnärer som deltar.

Sveriges gatukonstscen har utvecklas mycket de senaste åren och det finns en lång rad konstnärer som etablerat sig på den allra högsta nivån. De 12 konstnärer som deltar i No Limit: Artscape Edition representerar många olika stilar och uttryck och skapar en spännande mix.

– Artscape försöker alltid visa upp en spännande bredd på konstnärliga uttryck i våra projekt. Samtidigt är det viktigt att allt fungerar som en helhet. Årets No Limit blir helt förlagd till en stadsdel och med enbart svenska konstnärer – men variationen inom gruppen är enorm. Helt olika tekniker, färgval och referenser. Allt från fotorealism och kalligrafi till magiska sagovärldar och mer graffitiinspirerade verk. Även skulpturer och textilkonst kommer få plats i årets projekt, berättar Daniel Wakeham, Artscape.

– När vi väljer konstnärer är det viktigt att de håller en viss konstnärlig nivå. Utöver det är vi intresserade av att blanda rutin med nya talanger – visa upp de som är på höjden av sin karriär samtidigt som vi ger chansen till morgondagens stjärnor. Vi är mycket nöjda med balansen i årets projekt och det är ett mycket färgglatt gäng som kommer måla om Norrby nästa månad, säger Tor Hedendahl, Artscape.

Här är konstnärerna som deltar i No Limit: Artscape Edition:

Huge
Huge har målat graffiti sedan 80-talet och hunnit skapa offentlig konst världen över, från Stockholm och Paris till Los Angeles och Shenzhen. Han har framför allt gjort sig känd med sin egen unika stil som kallas för “Helium Graffiti” – hyperrealistiska ballongbokstäver.
https://www.instagram.com/hugeart/ 

Amara Por Dios
Amara Por Dios är uppvuxen i Stockholm och har under flera år bott och varit verksam i London. Hennes stil känns igen på hennes livliga färger, organiska former, mönster och ansikten. Redan 2014 utsågs hon av The Guardian till en av Storbritanniens främsta kvinnliga gatukonstnärer.
https://www.instagram.com/amarapordios/ 

Q
Q är en konstnär från Lindesberg. Hennes karaktäristiska figurer har ofta liknande egenskaper med de du ser i serietidningar och animerade filmer – färgstarka och uttrycksfulla. Q arbetar med många olika medium utöver muralmåleriet, som till exempel foto, film och skulpturer.
https://www.instagram.com/q.bless/ 

Delicious Brains
Delicious Brains, eller Kim Demåne, är en mångfacetterad konstnär som gör både egna utställningar, väggmålningar, omslag till tidningar, albumomslag och musikvideos. Han har en lekfull och färgglad stil med mycket detaljer och har tidigare gjort konstverk till bl.a. den världsomfattande konferensen TEDGlobal och musikern Frej Larsson.
https://www.instagram.com/delicious_brains/ 

Vickan
Vickan är tatueraren som en dag bestämde sig för att prova på sprejkonst. Med sin fantasifulla och karaktäristiska stil etablerade hon sig snabbt som ett namn inom den svenska gatukonst-scenen. Vickan är från Boden och är idag baserad i Stockholm.
https://www.instagram.com/vickanart/ 

Appear37
Adam Algotsson, eller Appear37, är en street art-konstnär från Borås som nu får måla i stor skala på hemmaplan. Adam fastnade för graffiti i tonåren och fick ett av sina första beställningsjobb av samma polis som tidigare tagit fast honom för att ha målat illegalt. Han har sedan dess utfört över 100 beställningsjobb till företag och privatpersoner.
https://www.instagram.com/appear37/ 

Elina Metso
Med en bakgrund inom spelutveckling och illustrationer har Elina Metso erfarenhet av många olika material och stilar, vilket återspeglas i hennes konstverk. Hon målar helst porträtt, ofta av kvinnor eller androgyna karaktärer och gärna med mycket färg.
https://www.instagram.com/metso_art/ 

Etile
Etiles stil kallas för Calligraffiti, vilket är en mix mellan kalligrafi och graffiti. Etile kommer från Karlstad och arbetar idag som tatuerare i Göteborg, staden där han också skapar många av sina gatukonstverk.
https://www.instagram.com/etile1/ 

Malin Bobeck Tadaa
Malin Bobeck Tadaa är en textilkonstnär och designer som kombinerar traditionella textilmaterial med optisk fiber, lysdioder och ny teknik. Med sina revolutionerande textilier skapar hon rumsliga installationer som inbjuder till interaktion. Hon fascineras av de världar som är dolda för oss – världar i djuphavet, yttre rymden eller inuti vår fantasi – vilket genomsyras i hennes konstverk.
https://www.instagram.com/malinbobecktadaa/ 

Tim Timmey
Tim Timmey är en självlärd multikonstnär som skapar alltifrån enorma träinstallationer till muralmålningar och skulpturer. Hans verk föreställer ofta färgglada djurmotiv, tredimensionella mönster och galna varelser med en rejäl dos humor.
https://www.instagram.com/timtimmey/ 

Korallpionen och Rickman
Under No Limit: Artscape Edition kommer konstnärerna Korallpionen och Rickman att måla tillsammans. I ett gemensamt konstverk kombinerar de Rickman råa och färgstarka fotorealistiska stil med Korallpionens färggranna blommor, växter och djur.
https://www.instagram.com/korallpionen/ 

Svenska konstnärer i fokus under No Limit: Artscape Edition

augusti 6, 2020By No Limit Boråspressmeddelande

När No Limit: Artscape Edition arrangeras i september kommer festivalen för första gången att helt fokusera på den svenska gatukonstscenen. Under No Limits fjärde upplaga är samtliga deltagande konstnärer svenska förmågor.

Street art-organisationen Artscape, som agerar konstnärliga ledare för årets festival, har sedan 2014 producerat och kurerat över 100 offentliga konstverk i 26 svenska kommuner. Därigenom har Artscape en god inblick i den svenska gatukonstscenen, vilket de nu tagit med sig in i No Limit för att för första gången genomföra en festival helt med fokus på svenska konstnärer.

– No Limit har tidigare år haft ett stort fokus på internationella konstnärer och bjudit in konstformens klarast lysande stjärnor. Även om Artscape också gillar att visa upp konstnärer från jordens alla hörn, så vill vi bryta med traditionen i Borås och fokusera på inhemska förmågor i årets projekt, berättar Tor Hedendahl på Artscape, som tillsammans med Daniel Wakeham agerar konstnärliga ledare för årets festival.

– Sveriges gatukonstscen blomstrar just nu och det finns massa spännande konstnärer som etablerat sig på den allra högsta nivån senaste åren. Vi har valt ut en grupp med många olika stilar och uttryck – det kommer att bli fantastiskt att se deras kreativitet dekorera Norrby! säger Wakeham.

De deltagande konstnärerna presenteras under vecka 33.

No Limit: Artscape Edition intar en hel stadsdel

juli 17, 2020By No Limit Boråspressmeddelande

Årets upplaga av Street art-festivalen No Limit bjuder på flera spännande nyheter. Nu förstorar vi staden och tar oss an Norrby som målarduk för kommande No Limit. Samtliga konstverk under No Limit 2020 kommer att skapas på Norrby och tydligare knyta ihop Norrby med centrum.

När den fjärde upplagan av No Limit äger rum 17–20 september 2020 görs det med flera nya inslag. Tidigare i år släppte vi nyheten om att No Limit i år för första gången arrangeras tillsammans med street art-organisationen Artscape under namnet No Limit: Artscape Edition. Nu kommer nästa stora nyhet – att det i år är Norrby som agerar målarduk för festivalen, ett upplägg som är helt nytt för i år.

– Tidigare upplagor av No Limit har fokuserat på stadskärnan med stor framgång. Men nu tänker vi att det är dags att ta nästa steg och utvidga stadens street art-distrikt. Efter att vi letat ytor i hela Borås kändes Norrby som ett självklart val. Det är en levande stadsdel som ligger centralt i Borås, men som vi upplever är lite bortglömd och har ett oförtjänt dåligt rykte. Vårt intryck är att det är ett mysigt område med stor gemenskap, och med massa spännande ytor att skapa konst på, säger Daniel Wakeham på Artscape.

Norrby är en centralt belägen stadsdel som med bland annat Almåsgymnasiet och Norrbyleden är också är en stadsdel med mycket människor som rör sig inom eller passerar genom stadsdelen. Norrby är dessutom en knytpunkt mellan centrum, Centralbron, Resecentrum, Knalleland, Byttorp, Hestra och Getängen. Det gör att konstverken blir synliga och tillgängliga för många människor.

– Att skapa årets No Limit i ett så koncentrerat område erbjuder nya möjligheter för boende och besökare att kunna uppleva konsten på ett helt nytt sätt. Tillsammans med Artscape kommer vi kunna visa att Borås fortsätter utmana och utvecklas i sin stadsbild och i den offentliga konsten, säger Maria Lindh Ekman, projektledare för No Limit.

Richard Mattsson, stadsarkitekt i Borås Stad, hoppas på att upplägget för årets festival kan bidra till att bättre knyta ihop Norrby med centrum.

– Att No Limit körs på Norrby tycker jag är otroligt roligt då Norrby har en så blandad bebyggelse, allt från äldre arbetarbostäder till 60-talets enorma storskalighet, samtidigt som gatuplan har en stor variation av verksamheter och kulturer. Detta sammantaget ger en vibrerande mångfasetterad miljö som blir en underbar ”canvas” för No Limit, säger Richard Mattsson, stadsarkitekt i Borås Stad.

Han fortsätter:

– Den största aspekten som blir intressantast är nog att få se hur detta stärker kopplingen mellan Norrby och stadskärnan, vilket är något som vi från fler håll i staden jobbar på att få till.

För de som bor och verkar på Norrby blir det spännande festivaldagar med mycket att se, följa och delta i. Per Gusténius, Enhetschef för Mötesplatser och Öppen ungdomsverksamhet område Norrby, ser det som en chans att visa upp Norrby och skapa stolthet kring stadsdelen.

– Vi ser mycket positivt på det hela och ser det som en möjlighet att visa de bra sakerna som sker på Norrby. Vi vill gärna visa upp det Norrby som inte syns i media och hoppas på att fler ska kunna upptäcka området. Förhoppningsvis kan det bidra till minskade förutfattade meningar kring området, samt göra Norrbyborna stolta(re) över sin stadsdel och skapa inkludering, säger Gusténius.

No Limit:Artscape Edition äger rum den 17–20 september 2020. Biljetter till guidningar finns att köpa redan nu. Väggar och konstnärer tillkännages i augusti.

No Limit: Artscape Edition 2020

februari 7, 2020By No Limit Boråspressmeddelande

Street art-festivalen No Limit i Borås går in i ett nytt skede. Den 17-20 september 2020 arrangeras festivalen för fjärde gången, men nu tillsammans med organisationen Artscape och under namnet No Limit: Artscape Edition.

No Limit: Artscape Edition blir ett samarbetsprojekt mellan Borås TME och Artscape. Båda har arrangerat storskaliga street art-festivaler sedan 2014 och gjort avtryck på den globala urbankonstscenen. I samarbetsorganisationen samlas unika kunskaper och erfarenheter, såväl kring det konstnärliga urvalet som med det mer praktiska genomförandet.

– Vi vilar på samma grund som vi gjort under de tre tidigare festivalerna. Vi vill erbjuda boråsare och besökare en extraordinär konstupplevelse, som är tillgänglig för alla dygnet runt, året om mitt i stadsrummet. Borås TME och Artscape har liknande erfarenheter, men också olika infallsvinklar, styrkor och kompetenser vilket jag tror gör att vi kompletterar varandra på ett väldigt bra sätt. Tillsammans har vi en unik erfarenhet och möjlighet att utveckla No Limit: Artscape Edition och locka ännu fler att ta del av konsten och upplevelsen av att se verken växa fram, säger Anders Kihl, Borås TME.

– Artscape ser det här projektet som en inspirerande chans att få arbeta på ett nytt sätt och med nya verktyg. Borås TME har gjort ett fantastiskt jobb med att skapa uppmärksamhet åt konstformen och vi vill få den bollen att rulla vidare. Vi tror att vi kan styra No Limit i en spännande riktning och utforska nya sätt för boråsarna att uppleva gatukonst. Artscape bryter normalt ny mark med våra projekt och att arbeta i ett område där konstformen redan är väl etablerad öppnar upp för större möjligheter att ta ut svängarna. Väldigt inspirerande! Tor Hedendahl och Daniel Wakeham, Artscape

No Limit: Artscape Edition genomförs I Borås, den 17-20 september 2020. Tillsammans använder vi både nolimitboras.com och artscape.se samt tillhörande sociala medie-kanaler för kommunikation.

Mer information:
– Anders Kihl, Borås TME, 0734-32 75 00
– Tor Hedendahl, Artscape, 0736-19 73 67
– Daniel Wakeham, Artscape, 0736-83 99 22

Mer No Limit hos Google Arts & Culture

februari 9, 2018By No Limit Boråspressmeddelande

Efter den första festivalen 2014 blev vi kontaktade av representanter för Google Cultural Institute*, med en önskan om att ha med No Limit i en specifik release kring Street Art. Den 17 mars 2015 släpptes verken från festivalen 2014 som en onlineutställning hos Google och nu är det dags igen.

Den 9 februari släpps utställningar för både festivalen 2017 och 2015 och nu finns så gott som samtliga verk som skapats under de tre festivalerna i onlineutställningar som hela världen kan beskåda.

– Den första releasen gav ett enormt genomslag. Vi hade närmare 5.000 unika besökare på webbplatsen för No Limit det första dygnet när utställningen släpptes hos Google. Sedan den första utställningen har det tyvärr varit tyst från Google och det är inte riktigt så att man bjuder in sig själv till medverkan hos ett av världens största företag. För ett tag sedan kom dock en ny förfrågan om vi var intresserade av att utöka med nytt innehåll. Det var vi så klart och nu är det på plats, säger Anders Kihl, digital marknadsförare Borås TME.

– No Limit har fått en extremt stor spridning och att ställa en kanal mot en annan vore nästan förmätet på något sätt. Men, det är klart att när medier som t ex Google och Huffington Post vid ett flertal tillfällen lyfter fram No Limit, betyder det lite extra. Vi vill så klart att människor ska uppleva konsten, här på plats i Borås, men det ligger också i den offentliga konstens natur att den ska vara tillgänglig. Jag tror att festivalens medverkan hos Google både kan inspirera och locka besökare till Borås, för att uppleva målningarna fullt ut, berättar Stina Hallhagen, projektledare Borås TME.

Totalt finns nu tre utställningar från samtliga års festivaler hos Google. 84 utställningsobjekt i form av fotografier och rörligt material kompletteras med beskrivande texter och exakta kartpositioner för respektive verk.

*Google Cultural Institute startade på initiativ av Google 2011. Plattformen, Google Arts & Culture (tidigare Google Art Project), syftar till att tillgängliggöra viktigt kulturellt material till så många som möjligt och att digitalt bevara det i utbildningssyfte och för att inspirera kommande generationer. Man samlar högupplösta bilder från museer, utställningar och andra konstprojekt samt presenterar 3D visualiseringar av världsarv m m, stora delar i samarbete med världskända kulturinstitutioner och museer.

No Limit är en street art festival som bjuder in konstnärer från hela världen att delta i förvandlingen av det offentliga rummet och skapa ett gigantiskt utomhusgalleri. Festivalen innehåller alla typer av gatukonst, från muralmålningar till skulpturer och installationer. No Limit såg dagens ljus första gången i september 2014 och festivaler genomfördes även 2015 och 2017. Festivalen arrangeras av Borås TME i samarbete med Kulturförvaltningen, Borås Stad. No Limit erhöll 2015 Borås Stads Stadsbyggnadspris i kategorin ”mark, landskap och stadsmiljö”. 2017 miljödiplomerades festivalen och erhöll utmärkelsen ”Remarkable Festival” från den Europeiska festivalorganisationen EFFE samt TripAdvisor COE (Certificate of Excellence) för regelbundet utmärkta omdömen från besökare.

Mer information om No Limit:
– Stina Hallhagen, projektledare, 0734-32 75 05
Anders Kihl, digital marknadsförare, 0734-32 75 00

AnonyMouse öppnar ”Dunken” i Borås

september 8, 2017By No Limit BoråsUncategorized

I morse öppnade AnonyMouse en raps- och olivstation i centrala Borås. Från festivalens håll är vi glada att mössen har anammat vår miljödiplomering och investerat i förnyelsebara energikällor.

Med ett solklart motto ”Expect cheese” har AnonyMouse miniatyr installationer fått gigantisk uppmärksamhet världen över.

AnonyMouse
instagram.com/anonymouse_mmx

Mer information om No Limit:
– Stina Hallhagen, projektledare, 0734-32 75 05
– Shai Dahan, kurator, 072-174 85 85