Den första platsen för nya verk under årets No Limit är klar. Det är kanadensiska konstnärinnan Laurence Vallières som flyttar in i Borås nybyggda mötesplats Orangeriet, mitt i vackra Stadsparken.

– Jag har svårt att tänka mig en bättre placering för Laurence. Hennes verk bygger på återvinning och skapas av gammal kartong. Det stämmer så bra med Orangeriets fokus på hållbar utveckling och miljön i huset är perfekt både för att följa skapandeprocessen och att beskåda det slutliga verket, säger Stina Hallhagen, projektledare No Limit Borås.

Laurence tillför ytterligare en dimension, och genré inom street art, till No Limit. Det blir dessutom det första verket som skapas och placeras inomhus.

– Vi är jätteglada över att få in Laurence i huset och att vi på så sätt blir en del av No Limit. Att få välkomna en konstnär som jobbar med återvunnet material ligger precis i linje med våra kärnvärden och passar mycket väl in i det vi vill att Orangeriet ska vara och kommunicera, säger Anastazia Kronberg, verksamhetsansvarig Orangeriet.

No Limit är en street art festival som bjuder in konstnärer från hela världen att delta i förvandlingen av det offentliga rummet och skapa ett gigantiskt utomhusgalleri. Festivalen innehåller alla typer av gatukonst, från muralmålningar till skulpturer och installationer. No Limit såg dagens ljus första gången i september 2014. 2015 gör vi det igen. Varmt välkommen till Borås 3-6 september 2015.

Mer information om No Limit:
nolimitboras.com
– Stina Hallhagen, projektledare, 0734-15 36 59
– Shai Dahan, konstnärlig ledare, 072-174 85 85

Mer information om Orangeriet:
orangeriet.boras.se
– Anastazia Kronberg, verksamhetsansvarig Orangeriet, 033-35 30 37