Han använder sig av papper som skurits ut för hand och sprayfärg för att skapa monster och former – en modern anpassning till den tidiga tryckprocessen. Hans konst handlar om att utforska och dokumentera personliga erfarenheter. Det är hans historier och han väljer hur han vill berätta dem. Placeringen av konstverken väljs så att de kan smälta in i stadsmiljön och bli en del av historien.

– Joe integrerar sina verk med dess omgivningar på ett fantastiskt sätt. Trots att de är skapade med sprejfärg är de otroligt detaljerade och skuggningarna är helt perfekta. Jag tror att Joes verk kommer att älskas av många och att de kommer bli något som besökarna ägnar mycket tid åt att leta efter. Jag ser verkligen fram emot att se vilka spännande platser i Borås som Joe kommer att välja ut för sina verk, säger curator Shai Dahan.

– Iuratos små ”skulpturer” talar verkligen till mig. De har en tydlig känsla av realism, som om de plötsligt skulle börja leva och interagera med väggen, trappan eller ett räcke. Precis som Cordals verk förra året tror jag att Joes figurer kommer bli favoriter för många, säger projektledare Stina Hallhagen.

Förutom offentlig konst och konst som hängs på gallerier, arbetar han även kommersiellt. Han har tidigare haft kunder som Adidas, ESPN, Nike, the NBA, NBC’s Sunday Night Football, Sprite, The New York Racing Association, Mike Tyson’s Iron Mike Productions och Space Ibiza/NYC. Joe Iurato bor i New Jersey.

No Limit är en street art festival som bjuder in konstnärer från hela världen att delta i förvandlingen av det offentliga rummet och skapa ett gigantiskt utomhusgalleri. Festivalen innehåller alla typer av gatukonst, från muralmålningar till skulpturer och installationer. No Limit såg dagens ljus första gången i september 2014. 2015 gör vi det igen. Varmt välkommen till Borås 3-6 september 2015.

Konstnärerna för No Limit Street Art Borås kommer att släppas löpande. Håll dig uppdaterad på nolimitboras.com för vidare information.

Mer information om Joe Iurato:
joeiurato.com
facebook.com/joe.iurato.7
instagram.com/joeiurato
twitter.com/joeiurato
flickr.com/joeiurato

Mer information om No Limit:
nolimitboras.com

– Stina Hallhagen, projektledare, 0734-15 36 59
– Shai Dahan, curator, 072-174 85 85