No Limit arrangeras för fjärde gången den 17-20 september 2020. Årets upplaga av Street art-festivalen bjuder på flera spännande nyheter. Samtliga konstverk under No Limit 2020 kommer att skapas på stadsdelen Norrby. Dessutom arrangeras No Limit tillsammans med street art-organisationen Artscape under namnet No Limit: Artscape Edition.

Efter att ha haft konstnärer från världens alla hörn väljer No Limit att i år lyfta svenska konstnärer.

– Sveriges gatukonstscen blomstrar just nu och det finns massa spännande konstnärer som etablerat sig på den allra högsta nivån senaste åren. Vi har valt ut en grupp med många olika stilar och uttryck – det kommer att bli fantastiskt att se deras kreativitet dekorera Norrby!

Daniel Wakeham, grundare av Artscape

Artscape har stor kunskap om den svenska gatukonstscenen

Street art-organisationen Artscape, som agerar konstnärliga ledare för årets festival, har sedan 2014 producerat och kurerat över 100 offentliga konstverk i 26 svenska kommuner. Därigenom har Artscape en god inblick i den svenska gatukonstscenen, vilket de nu tagit med sig in i No Limit för att för första gången genomföra en festival helt med fokus på svenska konstnärer.

Från centrum till Norrby

No Limits tre tidigare upplagor av No Limit har fokuserat på stadskärnan med stor framgång. Nu är det dags att ta nästa steg och utvidga stadens street art-distrikt. Efter att ha letat ytor i hela Borås kändes Norrby som ett självklart val. Det är en levande och central stadsdel i Borås. Att alla årets verk koncentreras till stadsdelen erbjuder nya möjligheter för boende och besökare att kunna uppleva konsten på ett helt nytt sätt. Tillsammans med Artscape kommer No Limit kunna visa att Borås fortsätter utmana och utvecklas i sin stadsbild och i den offentliga konsten.

Spännande festivaldagar den 17-20 september

No Limit är en street art-festival som bjuder in konstnärer från hela världen att delta i förvandlingen av det offentliga rummet och skapa ett gigantiskt utomhusgalleri. Festivalen innehåller alla typer av gatukonst, från muralmålningar till skulpturer och installationer. No Limit såg dagens ljus första gången i september 2014. Då hade festivalen konstnärer från sju länder; Holland, Brasilien, Italien, Tyskland, Polen, Spanien och Sverige. Konstnärerna, som några har skapat graffiti och street art sedan 1981 bidrog med ett brett spektra av konstformer och talang. Väggarna som målades under festivalen varierade i storlek, men några av dem målades på sjuvåningshus. Under 2015 och 2017 upprepades succén igen med ännu större spridning på konstformerna.

Konströrelsen kring street art, som startade med illegala väggmålningar, har nu fått plats i det offentliga rummet till mångas stora uppskattning. Konstnärerna som medverkar har full konstnärlig frihet och behöver inte visa några skisser eller beskriva sina verk i förväg. Det är modiga fastighetsägare som upplever sina väggar för att skapa konst som är tillgänglig för alla. Det är också därför festivalen heter No Limit – det finns inga begränsningar.

No Limit: Artscape Edition äger rum den 17–20 september 2020 och arrangeras av Borås TME i samarbete med Kulturförvaltningen, Borås Stad. Biljetter till guidningar finns att köpa här

Presskontakt:
– Maria Lindh Ekman, Borås TME, 076-144 13 09