Förra året följde Steven P. Harrington och Jaime Rojo, från Brooklyn Street Art, nyfiket Sveriges nya street art festival No Limit via digitala- och sociala medier. De gillade vad de såg och postade en blogg som hamnade som en artikel i nätupplagan av Huffington Post. I år följer de båda No Limit på plats i Borås.

– Det är viktigt att stödja och visa uppskattning för en festival som är så lovande inom sin genré och det känns bra att se att staden stöttar den offentliga konsten och på så sätt investerar i den kulturella mångfalden, säger Harrington.

– Vi har sett Shais passion och stora engagemang för att skapa goda förutsättningar för konstnärerna och spännande samtal, som annars inte skulle ta plats. Festivaler som No Limit främjar kulturellt utbyte och gör konsten tillgänglig för en bredare publik, på ett sätt som mer etablerade konstinstitutioner normalt sett inte kan, säger Rojo.

Steven P. Harrington och Jaime Rojo grundade den inflytelserika konstbloggen BrooklynStreetArt.com. Stolta New York bor, konstnärer och kulturarbetare sedan mer än 25 år samt en expertis såväl inom New Yorks street art-scen som globalt. Med dagliga postningar på Brooklyn Street Art (BSA), 175 artiklar i The Huffington Post och runt en halv miljon följare på sociala medier har de tillsammans visat och diskuterat street art, graffiti, muralmålningar and offentlig konst i mer än 100 städer världen över de senaste åren.

No Limit 2015 kommer erbjuda alltifrån storskaliga muralmålningar, små träfigurer och stencilkonst till konst skapad med kritor. Festivalen 2014 fick stort mediagenomslag både i nationell och internationell media såväl digitalt som i tryckt form. No Limit är numera också med på Google Cultural Institute.

No Limit är en street art festival som bjuder in konstnärer från hela världen att delta i förvandlingen av det offentliga rummet och skapa ett gigantiskt utomhusgalleri. Festivalen innehåller alla typer av gatukonst, från muralmålningar till skulpturer och installationer. No Limit såg dagens ljus första gången i september 2014. 2015 gör vi det igen. Varmt välkommen till Borås 3-6 september 2015.

Mer information om No Limit:
nolimitboras.com
facebook.com/nolimitboras
twitter.com/nolimitboras
instagram.com/nolimitboras

– Stina Hallhagen, projektledare, 0734-15 36 59
– Shai Dahan, konstnärlig ledare, 072-174 85 85