Sveriges största gatukonstfestival är en succé. Festivalen invigdes av kommunstyrelsens ordförande på torsdag kväll, med samtal om gatukonstens ursprungliga idé att gatan tillhör människorna. Bland åhörarna fanns Sveriges kulturminister som nyfiket lyssnade kring debatten om skillnaden på olagligt klotter och en tillåten konstform.

Under festivalen har följande verk uppförts runtom i Borås.
– Peeta, Italien, Olovsholmsgatan
– ECB, Tyskland, Kungsleden
– London Police, England verksamma i Holland, Bryggaregatan
– Ekta, Sverige, Alingsåsvägen
– Etam Cru, Polen, Västgötagatan
– Carolina Falkholt, Sverige, Kyrkängsgatan
– Nira Dahan, USA, Åsbogatan
– Adam Algotsson, Sverige gångtunnel Stora Brogatan
– Natalia Rak, Polen, Sparregatan
– Ollio, Sverige, Skaraborgsvägen
– Isaac Cordal, Spanien har placerat 25 tal små figurer överallt i stan
– Simple, Tyskland, Lilla Brännerigatan
– Kobra, Brasilien, Sandwalls Plats

Syften med No Limit är att verken skall vara kvar efter festivalen, men byggloven är dock tillfälliga.

17.200 visningar av kortfilmen om hur Natalia Raks ”Ofelia” växer fram. Över 1000 bilder har taggats #nolimitboras på Instagram. No Limits egna facebook har nått 280.000 konton. Flera av världens ledande street art magasin har hört av sig om material, och spridit det vidare i alla sina kanaler.

Över 1.000 personer har gått de guidade visningarna under helgen, uppskattningsvis har 7000 kartor plockats, under dagarna har en ständig ström av människor vandrat på gatorna och ansikten mot husfasader för att hitta och se de muralmålningar som vuxit fram under veckan.

– Vi är otroligt glada över all den positiva respons vi fått, säger Stina Hallhagen, projektledare på BoråsBorås AB. Konstnärerna har trivts i Borås och med boråsarna och åker hem och pratar så gott om vår stad. Människor i alla åldrar har tagit sig ut, och vädret var med oss. Då intresset varit så stort, så skall vi snabbt ta beslut om vi ska arrangera fler guidade visningar under hösten, och vi kommer även snabbt att ta fram en ny uppdaterad karta.

Curator: Shai Dahan
No Limit arrangeras av BoråsBorås TME AB åt Kulturförvaltningen, Borås Stad.

Mer information
– Stina Hallhagen, projektledare BoråsBorås TME AB, 0734-15 36 59