nolimit_header_NY

Borås upplåter sina väggar till street art festivalen No Limit för tredje gången den 3-10 september 2017. Med nya väggar, installationer och konstformer runt om i staden utökar No Limit det utomhusgalleri som skapats i Borås under festivalerna 2014 och 2015.

Kontakt:
– Stina Hallhagen, projektledare Borås TME, 0734-32 75 05
– Shai Dahan, curator
Anders Kihl, pressmaterial, bilder m m, Borås TME, 0734-32 75 00

No Limit arrangeras av Borås TME i samarbete med Kulturförvaltningen, Borås Stad.

No Limit är en street art festival som bjuder in konstnärer från hela världen att delta i förvandligen av det offentliga rummet och skapa ett gigantiskt utomhusgalleri. Festivalen innehåller alla typer av gatukonst, från muralmålningar till skulpturer och installationer. No Limit såg dagens ljus första gången i september 2014. 2017 gör vi det igen. Vart välkommen till Borås 3-10 september 2017.

Festivalen 2014 hade konstnärer från 7 olika länder, Holland, Brasilien, Italien, Tyskland, Polen, Spanien och Sverige. Konstnärerna, som några har skapat graffiti och street art sedan 1981 bidrog med ett brett spektra av konstformer och talang. Väggarna som målades under festivalen varierade i storlek, men några av dem var så höga som sjuvåningshus. Under 2015 upprepades succén med igen med ännu större spridning på konstformerna.

Borås med sin historia inom konst (från den internationella skulpturbiennalen till ständigt uppskattade utställningar på Borås Konstmuseum och Abecita Konstmuseum öppnade nu upp det offentliga rummet för målningar på husfasader. Konströrelsen kring street art, som startade med illegala väggmålningar, har nu fått plats i det offentliga rummet till mångas stora uppskattning.

Vi beslöt tidigt att låta No Limit vara så autentiskt med den ursprungliga street art rörelsen som möjligt och har därför inte bett någon av konstnärerna om några skisser eller beskrivningar av målningarna i förväg. Istället erbjöds konstnärerna större väggar att pryda efter eget behag. Tillvägagångssättet kan anses kontroversiellt eftersom ingen i förväg kunnat veta vad som slutligen skulle pryda de aktuella väggarna.

Välkomna till Borås 3-10 september 2017.

Huvudpartners:

No logo found

Partners:

No logo found

Medverkande:

No logo found

3 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *